Nastavljena osma sjednica Doma naroda PFBiH, nije prihvaćen Nacrt zakona o vojnim stanovima
(Izvor: Fena/Almir Razić)

Nastavljena osma sjednica Doma naroda PFBiH, nije prihvaćen Nacrt zakona o vojnim stanovima

Nastavljena je osma sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta, čiji prvi dio je održan polovinom prošlog mjeseca.

Ubrzo po početku glasano je o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, kojem delegati nisu dali većinsku podršku. To je akt koji se odnosi na takozvane vojne stanove u FBiH. 

Na sjednici je u toku delegatska rasprava o Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021 – 2027. godina.

Na dnevnom redu su također predložena zaduženja Federacije BiH za Drugi projekat podrške zapošljavanju i projekt Gradski prijevoz u Sarajevu – B.

Prvi dio ove osme sjednice u aktuelnom sazivu Doma naroda održan je 16. maja, kada je zasjedanje prekinuto nakon što je povučen iz procedure Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u FBiH.

Prije prekida su delegati većinom glasova prihvatili  Prijedlog zakona o izmjenama zakona o kontroli cijena, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o dopunama zakona o radu, Prijedlog zakona o poduzetničkoj infrastrukturi, kao i Prijedlog zakona o poticaju razvoja male privrede.

Prihvaćen je i Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.

federalna.ba/Fena

Dom naroda FBiH