Nastavljen set mjera pomoći mladim ljudima u Konjicu

Nastavljen set mjera pomoći mladim ljudima u Konjicu

Provodeći mjere podrške usmjerene ka mladim ljudima u srijedu je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić potpisao ugovore s 13 mladih Konjičana koji su kroz Javni poziv Grada Konjica ostvarili pravo na refundiranje dijela plaćenog poreza na promet nekretninama iz sredstava Proračuna Grada Konjica.

- Drago nam je da su mjere kojima nastojimo pomoći mladim ljudima prepoznate i da vlada veliki interes, posebno kada je riječ o mladim bračnim parovima. Ovo je treći set mjera koji se odnosi na rješavanje stambenog pitanja mladih i naša je intencija da nastavimo i u budućnosti, s ciljem da ostanu živjeti u Konjicu i Bosni i Hercegovini - kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući korisnicima na rješavanju stambenog pitanja.

Dvadesettrogodišnji Armin Bubalo zahvalio se gradonačelniku Ćatiću i Gradskoj upravi na mjerama kojima mladim ljudima šalju jasnu poruku, podstičući ih da svoj život i zasnivanje obitelji ostvaruju u rodnom gradu.

- Dok mnogi mladi ljudi svakodnevno odlaze iz naše zemlje, ovakva jedna podrška prilikom rješavanja stambenog pitanja i činjenica da neko misli na nas nam mnogo znači – kazala je Konjičanka Adnela Karkelja, koja je sa svojom obitelji nedavno kupila nekretninu.

- Mislim da druge općine i gradovi nemaju ovakve mjere, kakve mi u Konjicu imamo. Ovo nam daje dobru osnovu za dalje životne planove i zato sam zahvalan na pruženoj mogućnosti da lakše rješavamo stambeno pitanje - kazao je Anel Pervan, također jedan od korisnika podrške.

federalna.ba/Fena

Konjic pomoć mladima