Četiri osobe poginule, policija u Zagrebu zaprimila 950 dojava
(Izvor: Stipe Majić /AA)

Četiri osobe poginule, policija u Zagrebu zaprimila 950 dojava

Zagrebačka policija izvijestila je da je u srijedu zaprimila više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom zbog kojeg su na području Zagreba poginula dva muškarca, a više desetaka osoba je zatražilo liječničku pomoć.

Za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju u srijedu navečer poginuo je pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik i četvrta je žrtva nevremena koje je pogodilo Hrvatsku.

Dvojica muškarca, 50-godišnji pješak i 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je istaknula da, pored prisutnosti na terenu u srijedu i četvrtak, aktivno daje svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida i sanacije šteta koje remete redovni tijek građana.

U policiji naglašavaju da su u četvrtak fokusirani na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora, kao i neprohodnosti prometnica, on otežan, prenosi Hina.

Uz to, policija moli građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega se ne smije zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta,  žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata.

Također, policija moli građane da, koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje osobnim vozilima kroz uži i širi centar Zagreba sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture.

Županijski vatrogasni centar Karlovac je javio kako je od prvog olujnog nevremena koje je zahvatilo Karlovačku županiju u srijedu poslijepodne do četvrtka ujutro zaprimljeno ukupno 168 dojava, pri čemu je završeno 69 intervencija, a 99 ih je i dalje u tijeku.

federalna.ba/Fena

Zagreb Hrvatska nevrijeme