Nargalić: Moj najbolji potez je bio kad sam potpisao za Tuzla City

Perspektivni fudbaler našeg nogometnog prvenstva Salko Nargalić sa svega 20 godina je ispisao historiju Tuzla Cityja i to fantastičnom igrom u evropskim utakmicama.

Kaže da su roditelji nastojali da se bavi sportom.

"Vidjeli su da stalno šutam loptu i da sam u tom nekom fazonu. Sa šest godina su me upisali u Školu fudbala Bubamara i tamo sam proveo nekih sedam-osam godina. Sve najbolje stvari sam pokupio tu. Zatim prelazim u Akademiju u Fudbalski klub Sarajevo gdje sam proveo nekih pet-šest godina i gdje sam nakon juniora otišao u FK Željezničar."

Ističe da je, dok je igrao za HNK Orašje, bio najbolji strijelac. "Ispostavilo se da je moj najbolji potez bio kad sam potpisao za Tuzla City."

Nargalić ističe da će do kraja života pamtiti dva gola koja je postigao na evropskom debiju Tuzla Cityja.

"Na pripremama u Sloveniji kad sam bio sa Tuzla Cityjem bilo je isto tako teško, sa veliko konkurencijom da se izborite koliko toliko kao mlad igrač, pogotovo kad dođete iz posudbe. Dobio sam tu priliku i iskoristio sam je na najbolji mogući način gdje sam u šest minuta postigao dva gola."

U Premijer ligi BiH do sada je postigao tri pogotka. "Gledam da u svakoj utakmici dam sve od sebe, da dam što više golova. Zadovoljan sam svojom prvom prmeijerligaškom sezonom."

Za kraj, kaže da ima san da zaigra za reprezentaciju i na velikim takmičenjima predstavlja svoju zemlju u najboljem svjetlu.

federalna.ba

Salko Nargalić Tuzla City
Velež Tuzla City Kup BiH
0 15.03.2023 20:19
Sloga Tuzla City fudbal
0 05.03.2023 15:19
Tuzla City Dragan Jović
0 29.11.2022 09:32
Tuzla City nogomet Široki Brijeg
0 18.11.2022 14:13
Tuzla City Zrinjski
0 13.11.2022 15:40