Napadnut policajac na sjeveru Kosova, situacija mirna, ali i napeta
(Izvor: Kosovo Online)

Napadnut policajac na sjeveru Kosova, situacija mirna, ali i napeta

Poslije ulaska kosovskih policajaca, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice mirno, ali napeto. Radio Slobodna Evropa javlja da je pripadnik Policije Kosova lakše je povrijeđen u oružanom napadu na sjeveru Kosova, saopšteno je iz ove institucije. Dodaju da se napad dogodio oko 23:00 sata u selu Srbovac u opštini Zvečan.

Jedinice koje su dežurale napale su "naoružane osobe dugim cijevima, iz vozila marke Audi, sive boje, registarskih oznaka KM", što je oznaka za tablice koje su do sada izdavali organi Srbije. Na lice mjesta stigle su policijske jedinice koje obavljaju uviđaj, a povrijeđeni policijski službenik prevezen je u bolnicu.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon što je Policija Kosova pojačala prisustvo na sjeveru Kosova, gdje su posljednjih dana učestali incidenti.

Ubrzo nakon saopštenja kosovske policije medijima se obratio šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković. Poručio je da je kosovski premijer Albin Kurti nastavio u četvrtak veče sa "protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije sjevera Kosova".

Za svoje tvrdnje nije pružio nikakve dokaze.

"Beograd će razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 naših bezbjednosnih snaga na sjever Kosova, kako to predviđa Rezolucija 1244, Član 4. i Član 6. Aneksa 2", naveo je Petković.

federalna.ba/slobodnaevropa.org

Kosovo policija