Nakon velike potrage iz Miljacke izvučeno beživotno tijelo mlađe žene
(Izvor: Facebook)

Nakon velike potrage iz Miljacke izvučeno beživotno tijelo mlađe žene

Ženska osoba utopila se sinoć u nabujaloj Miljacki, potvrđeno je za Fenu iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je kazao dežurni policajac, stanica Stari Grad je jutros oko 2 sata zaprimila dojavu da tijelo pluta u rijeci.

Ističe da je Gorska služba spašavanja KS pokrenula potragu te su iz rijeke izvukli žensko tijelo na području Ilidže. Hitna pomoć KS je konstatovala smrt.

GSS Novi Grad Sarajevo potvrdio je da su nešto iza 02.00 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra Civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo obavješteni da je mlađa ženska osoba doživjela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku na Skenderiji.

- Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo, tačnije u koritu rijeke Miljacke. U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo - navode iz GSS Novi Grad.

Dodaju da su u 3.58 sati nabujaloj Miljacki, nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko", na površini uočili tijelo koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tijela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu rijeke, gdje je obavljen uviđaj.

Više detalja o ovom tragičnom dogđaju biće poznato danas.

federalna.ba/Fena

GSS Novi Grad žena nesreća utapanje Miljacka