Najmanje 17 Palestinaca ubijeno u dva izraelska napada na izbegličkom naselju u Gazi
(Izvor: AA)

Najmanje 17 Palestinaca ubijeno u dva izraelska napada na izbegličkom naselju u Gazi

Najmanje 17 Palestinaca ubijeno je protekle noći u dva odvojena izraelska napada na kuće u izbegličkom naselju Nuseirat u koje su se sklonile raseljene porodice koje su se nedavno evakuisale iz Rafe na jugu Pojasa Gaze, javio je dopisnik katarske TV Al Jazeera.

On je rekao da je u prvom napadu ubijeno desetoro ljudi, uključujući žene i decu, te da je petoro iz iste porodice.

Sat kasnije dogodio se drugi napad, a meta je bila druga porodična kuća.

Među žrtvama su ne samo roditelji i njihova djeca već i nane i dede, rekao je dopisnik Hani Mahmud izvještavajući iz Deir al-Balaha u centralnoj Gazi, prenosi Guardian.

Britanski list podsjeća da je vlada izraelskog premijera Benjamin Netanyahu  zabranila Al Jazeera da radi unutar Izraela.

Izraelska vojska je u svom najnovijem izvještaju u međuvremenu navela da nastavlja "preciznu operativnu aktivnost, zasnovanu na obavještajnim podacima u području Rafe, eliminišući mnoge teroriste" i da nastavlja "operativnu aktivnost" u centralnom Pojasu Gaze gdje , kako tvrdi, "eliminiše teroriste u bliskoj borbi".

Ministarstvo zdravlja u Gazi je u ponedeljak objavilo da je u izraelskim vojnim operacijama od početka rata 7. oktobra prošle godina, poginulo više od 37.347 ljudi, a da ih je 85.372 ranjeno.

federalna.ba/Beta

izraelska vojska poginuli porodice Gaza