Na sceni Mostarskog teatra mladih večeras predstava 'Smrt je moja ljubav'
(Izvor: Mostarski teatar mladih)

Na sceni Mostarskog teatra mladih večeras predstava 'Smrt je moja ljubav'

Mostarski teatar mladih će večeras 30. 05. 2023. , na Memorijalnoj sceni 2532, ponovo izvesti predstavu "Smrt je moja ljubav".

Na tragu angažiranih i društveno odgovornih projekata, predstava istražuje mentalno stanje djece i mladih, temu o kojoj su u našoj zemlji rađena brojna istraživanja. Sva ona kažu da je stanje mentalnog zdravlja djece i mladih u BiH izuzetno loše, tačnije rečeno zabrinjavajuće.

Komad koji je autorski projekt Seada Đulića, zapravo je nastao kao odgovor na to stanje , ali i kao odgovor koji želi djelovati preventivno.

Igraju: Emana Tabaković, Lana Remetić, Henna Korjenić, Sarah Zlomušica, Adelisa Marić, Almedina Mukabel, Lejla Jazvin, Emina Bostandžić, Hana Repeša, Arduana Macić, Teo Sandžaktar-Bijedić i Aljoša Golo.

"Posebno pozivamo na izvedbu, ali i razgovor nakon predstave, nastavnike i profesore, pedagoge i psihologe, te sve druge koji rade sa djecom i mladim ljudima. Svaki savjet će dobro doći, jer moramo svi djelovati", navodi se u saopćenju Mostarskog pozorišta mladih.

federalna.ba/Mostarski tetara mladih 

 pozorišna predstava