Na pozorišnom Trgu Susan Sontag ponovo baletni triptih "K'o nekad u osam"

U utorak, 19. 9. 2023. godine sa početkom u 20:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag, publika će imati priliku uživati u izvedbi prvog dijela baletnog triptiha „K'o nekad u osam“, rađenog u koreografiji i režiji Ekaterine Vereshchagine. U baletu „K'o nekad u osam“ članovi baletnog ansambla plesat će na muzičke hitove 70-tih godina.

U predstavi učestvuju solisti i članovi ansambla Baleta NPS: Nataša Gaponko, Zulejha Kečo, Ivan Salonski, Darika Dunganova, Amina Sulejmanagić, Bulat Gareev, Goran Staniškovski, Boris Vidaković i Denis Zhuchenko.

Prvi dio večeri je rezervisan za „Baletnu čaroliju“ u izvedbi članova baletne škole "Aurora" KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole. Na programu će se naći numere: Prijatelji - Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka - okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. Farruca forma flamenca - kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost. Freedom - sloboda kao najvažniji segment ljudskog bivstvovanja.

„Baletna čarolija“ počinje u 19:00 sati.

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

federalna.ba/Narodno pozorište Sarajevo

Baletni triptih