Na području općine Gradačac oduzeto oružje i municija
(Izvor: FUP)

Na području općine Gradačac oduzeto oružje i municija

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati dana 15.07.2022. godine poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Gradačac, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Gradačcu izvršen je pretres stambenog objekta i putničkog motornog vozila koje koristi osumnjičeni inicijala E.B. (1958.), kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, veća količina municije, različiti djelovi od oružja (cijevi, optike i sl.), vojni prsluk i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni E.B. će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv istog biti podnešen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu.

federalna.ba

oružje Gradačac policija hapšenje
Dan policije Kanton 10 policija
0 30.09.2022 17:11
Posavski kanton Dan policije policija
0 27.09.2022 16:44
akcija Insider hapšenje policijski službenik
0 27.09.2022 11:46