Na miting SNS-a stižu funkcioneri i članovi gotovo svih stranaka iz RS-a
(Izvor: Arhiv)

Na miting SNS-a stižu funkcioneri i članovi gotovo svih stranaka iz RS-a

Funkcioneri i članovi gotovo svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, i vladajućih i opozicionih, doći će na večerašnji miting Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu. Iz Trebinja je jutros za Beograd krenuo autobus u kojem su, prema navodima Radija Slobodna Evropa, uglavnom pripadnici vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Ka Beogradu je krenula i kolona automobila iz Doboja, sa oko 500 građana, među kojima su zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima i pristalice SNSD-a. Njihov odlazak organizovala je gradska uprava na čijem čelu je SNSD. Dodik, predsjednik Republike Srpske, biće jedan od govornika na mitingu SNS, kojem će prisustvovati i ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, lider Demokratskog narodnog saveza (DNS), kao i članovi vladajuće stranke Ujedinjena Srpska.

Kad je riječ o opoziciji, za Beograd je iz Banjaluke krenuo autobus sa članovima novoosnovanog Narodnog fronta Jelene Trivić, glavne Dodikove rivalke na oktobarskim izborima, a dolazak na miting su najavili i predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović i pojedini visoki funkcioneri Srpske demokratske stranke.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je danas novinarima u Banjaluci da ta stranka nije organizovala odlazak svojih članova autobusima u Beograd i dodao da ne zna koliko će ih biti na skupu.

Predsjednik opozicionog Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović kazao je ranije da je njegova organizacija jedina parlamentarna stranka u Republici Srpskoj čiji članovi neće ići na miting SNS.

federalna.ba/Beta

Milorad Dodik stranke Republika Srpska skup Aleksandar Vučić
Halil Lagumdžija Milorad Dodik Jasmina Ćosić-Dedović
0 27.09.2023 17:51
Kosovo Aleksandar Vučić
0 26.09.2023 08:44
Aleksandar Vučić Aleksandar Bocan-Harčenko Kosovo Srbija
0 25.09.2023 13:02
Dragan Čović Milorad Dodik Nermin Nikšić
0 24.09.2023 22:50
Milorad Dodik Christian Schmidt
0 24.09.2023 13:21