Na marginama SBF-a: Susreti ministatra Turske Kacir

Ministar industrije i tehnologije Republike Turske Mehmet Fatih Kacir sastao se u srijedu u Sarajevu s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edinom Fortom.

Kacir i Forto sastali su se na marginama 13. Sarajevo Business Foruma, investicijsko-poslovne konferencije koja je počela danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ministar Kacir je tokom sastanka, na kojem je razgovarano o bilateralnim odnosima, ministru Forti poklonio maketu TOGG-a, prvog turskog električnog automobila.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.

-Turski ministar Kacir sastao se s ministrom Konakovićem-

Ministar industrije i tehnologije Republike Turske Mehmet Fatih Kacir sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Kacir i Konaković sastali su se na marginama 13. Sarajevo Business Foruma, investicijsko-poslovne konferencije koja je počela danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka razgovarano je o bilateralnim odnosima, a Kacir je ovom prilikom ministru Konakoviću poklonio maketu TOGG-a, prvog turskog električnog automobila.

Kacir je nakon sastanka imao priliku kratko razgovarati i sa učesnicima Foruma, poduzetnicima, kao i s predstavnicima medija.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini Kacir će danas u Sarajevu imati niz aktivnosti.

federalna.ba/AA

SBF sastanak Elmedin Konaković
Aleksandar Vranješ protestna nota Elmedin Konaković svesrpski sabor SNSD Zakon o vanjskim poslovima BiH
0 13.06.2024 19:37
SEECP Elmedin Konaković Amer Kapetanović
0 13.06.2024 13:03
odbrana i sigurnost sastanak jugoistočna Evropa
0 12.06.2024 11:12
Elmedin Konaković
0 12.06.2024 09:36
Elmedin Konaković Rezime
0 11.06.2024 18:03