Na kraju službene posjete Bećirovića Belgiji: Dani uspjeha, kontinuiranog rada i odgovornosti

Na kraju službene posjete Bećirovića Belgiji: Dani uspjeha, kontinuiranog rada i odgovornosti

Ambasador BiH u Belgiji Erol Avdović sumirao je utiske nakon uspješne službene posjete predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića Kraljevini Belgiji.

Avdović je istakao da je, nakon susreta s kraljem Filipom i belgijskom delegacijom koju je prvog dana predvodila minstrica vanjskih poslova Hadja Lahbib, predsjedavajući Bećirović imao  produktivni i prijateljski sastanak s premjerom Belgije Alexandrom De Croom.

Ambasador Avdović, koji je bio u delegaciji zajedno sa Alijom Kožljakom, šefom Kabineta predsjedavajućeg Bećirovića i Nerkezom Arifhodžićem, diplomatskim savjetnikom, naglasio je da je i taj sastanak bio za pamćenje.

- Bila mi je velika čast, odgovornost i obaveza u svojstvu ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji biti odmah uz predsjedavajućeg Bećirovića na svim ovim sastancima. Pamtit ćemo ovih 48 sati u Briselu, ponajviše uz obavezu, da još više prionemo na posao adekvatnog predstavljanja Bosne i Hercegovine šireći istinu o našoj zemlji i našim strateškim opredjeljenjima u svijetu, posebno ovdje, u glavnom stožeru evroatlanskih institucija, u Briselu. 

Ogroman je to posao koga nastavljamo odmah i bez zastoja u kontinuitetu - motivirani jasnim porukama i akcijom koju je u Briselu, na svim susretima iznova iskazao aktuelni predjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Denis Bećirović - poručio je Avdović na Facebooku.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović Belgija Erol Avdović
Denis Bećirović Rezolucija o genocidu u Srebrenici
0 24.05.2024 17:14
Denis Bećirović Željko Komšić Antonio Gutteres Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 22.05.2024 18:50
Denis Bećirović Ujedinjene nacije rezolucija Srebrenica pomirenje
0 22.05.2024 08:10