Na inicijativu SFF-a: Prvi zajednički regionalni filmski festival
(Izvor: Arhiva)

Na inicijativu SFF-a: Prvi zajednički regionalni filmski festival

Na inicijativu Sarajevo Film Festivala, po prvi put se na devetodnevnom online festivalu okupljaju četiri vodeća filmska festivala iz četiri zemlje, istog govornog područja.

Za prvi zajednički regionalni filmski festival udružili su se Sarajevo Film Festival (Bosna i Hercegovina), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).  

Prvi zajednički regionalni filmski festival održaće se u sklopu Mreže festivala Jadranske regije
(Network of Festivals in the Adriatic Region).

Biće održan od 9. do 17. aprila 2021. godine na ondemand.kinomeetingpoint.ba i prikazat će filmove koje su izabrali selektori ova četiri festivala. Biće to proljetno izdanje svakog od navedenih festivala.

Prvo izdanje regionalnog filmskog festivala predstaviće program sastavljen od filmova koje publika inače nema priliku vidjeti. Program čine jugoslovenski klasici, prvi filmovi autora, višestruko nagrađivani filmovi, najzanimljiviji evropski i svjetski naslovi. Uz film, publika će imati priliku pogledati i razgovore s nekim od autora filmova u programu.

Proljetno izdanje festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije početak je zajedničke saradnje i udruživanja ovih festivala, a u ovogodišnjem izdanju svakog od festivala biće predstavljene zajedničke, nove selekcije filmova.

"Pozivamo publiku da na našem zajedničkom festivalu upozna nove, jedinstvene filmske glasove, da ponovo otkrije filmske klasike i da zajedno u vremenu pandemije uz pomoć filmske umjetnosti radimo na vraćanju osjećaja zajedništva i bliskosti", poručili su iz SFF-a.

SFF regionalni festival
Sarajevo film festival SFF Suočavanje s prošlošću
0 24.04.2021 10:31
SFF proljetno online izdanje
0 06.04.2021 13:59