Na francuskoj televiziji uskoro serija o Brigitte Bardot
(Izvor: EPA PHOTO EPA/ROBERT GHEMENT)

Na francuskoj televiziji uskoro serija o Brigitte Bardot

Francuska televizija France 2 uskoro će emitovati seriju o poznatoj bivšoj glumici Brigitte Bardot dok je sama glumica koja će ove godine da napuni 89 godina, izrazila ravnodušnost prema seriji. Serija koja je nedavno predstavljena na festivalu u Lilleu, ima šest epizoda od 52 minuta i zove se jednostavno "Bardot". Još se ne zna tačan datum njenog emitovanja.

U ulozi nekada seks simbola je mlada i nepoznata široj javnosti glumica Julia de Nunez. "Uvijek su mi govorili da ličim na glumicu. Međutim, nismo željeli da uloga bude neka vrsta imitacije", rekla je mlada glumica.

Serija rediteljke Daniele Thompson i njenog sina Christophera je klasičnog karaktera i odnosi se na deset godina života slavne Brigitte Bardot - od prve uloge 1950. do 1960. godine i kultnog filma iz 1956. godine "I Bog stvori ženu".

"To nije biografski film, ne volim tu riječ. To je dio života glumice", rekla je rediteljka.

Međutim, sama Brigitte Bardot, koja u septembru puni 89 godina, rekla je da je "baš briga za tu seriju".

"Jedino što je bitno je moj stvari život, a ne neke glupe biografske priče", rekla je slavna Brigitte Bardot koja je poznata da nema dlake na jeziku.

Rediteljka je rekla da je pisala slavnoj glumici da je obavijesti o seriji i da joj je glumica koju u medijima zovu samo BB, ljubazno odgovorila da je ostave na miru i da ima povjerenje u filmsku ekipu.

Brigitte Bardot, seks simbol francuske kinematografije 1960-ih godina, napustila je glumu u jeku karijere i u potpunosti se posvetila životinjama. Ona od tada, redovno i ne birajući riječi, iznosi kritike na račun nepoštovanja životinja.

Njeni najpoznatiji filmovi su "Parižanka" (1957), "I Bog stvori ženu" (1956), "Don Juan je bio žena" (1974) Rogera Vadima, "Privatni život" (1962), "Viva Maria!" (1965) Louisa Malle i "Prezir" (1963) Jean-Luca Godarda.

federalna.ba/Beta

Francuska Brigitte Bardot serija