Na deponiji 'Smiljevići' završena izgradnja komunalne plohe od 5.000 metara kvadratnih

Na deponiji 'Smiljevići' završena izgradnja komunalne plohe od 5.000 metara kvadratnih

Pregled i primopredaja izvedenih radova na proširenju sanitarne plohe za odlaganje komunalnog otpada na deponiji "Smiljevići" izvršeno je danas. Za ove radove Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je 614.052,90 KM.

Pregled i primopredaja radova izvršeni su u prisustvu pomoćnika ministra Adnana Medića, predstavnice stručno-tehničkog nadzora Venere Simonović, predstavnika voditelja radova - kompanije “Bosman” Asmira Hodžića, upravnika deponije “Smiljevići” Abida Mulaomerovića i predsjednice Komisije za praćenje realizacije i izradu Programa aktivnosti na sanaciji i izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom (RCUO) "Smiljevići" za 2022. godinu Dženite Viteškić.  

Nakon izvršenog pregleda oni su konstatovali da je dinamika izvođenja radova vršena u skladu s datim nalozima, te da su radovi izvedeni u skladu s Ugovorom i uputama korisnika deponije i nadzornog organa - Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. 

Sa količinama otpada koje trenutno dolaze, nova ploha od 5.000 metara kvadratnih poslužit će za odlaganja komunalnog otpada u narednih šest mjeseci.  

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo nastavlja sa provođenjem procedura javnih nabavki, te u narednom periodu priprema tender za izradu dopuna i korekcija Glavnog projekta HIS Višnjica iz 1998. godine za daljnje proširenje plohe za odlaganje komunalnog otpada na površini od 37.000 metara kvadratnih, saopćava Služba za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Smiljevići deponija Kanton Sarajevo
reis Reisu-l-ulema Islamske zajednice Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović Kanton Sarajevo
0 26.06.2022 16:57
Kanton Sarajevo besplatni udžbenici udžbenici
0 22.06.2022 13:01
Vlada KS predškolska djeca predškolske ustanove Sarajevo Kanton Sarajevo
0 16.06.2022 21:27
Kanton Sarajevo Sud BiH MUPKS dojava o bombi
0 16.06.2022 18:45