Muzaferija za Sport: Mogu se takmičiti sa najboljima

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu za žene u francuskom Courchevelu gdje je u alpskoj kombinaciji zauzela 15. poziciju i na 20. mjestu u spustu, Elvedina Muzaferija je stigla na FIS Europa kup u alpskom skijanju – Super G disciplini za žene na Bjelašnici na kojem je u dvije vožnje zauzela 32. i 40. poziciju. Uoči utrka na olimpijskoj ljepotici naša najbolja skijašica je govorila za naš sportski magazin.

Kaže da je zadovoljna rezultatima na Svjetskom prvenstvu.

"Zadovoljna sam jer je moje skijanje na tom nekom nivou da se mogu takmičiti sa najboljima. Tu sam negdje sa najboljim curama i znam da sam jako blizu tog nekog top 15 rezultata samo se treba poklopiti da ja skijam kako znam i da bude dan kako treba."

Ističe da je krajem prethodne sezone imala povredu.

"Jako kasno sam krenula sa pripremama tako da mi nije bio fokus samo na Svjetsko prvenstvo jer još nisam na tom nivou da mogu očekivati medalju. Ali tako se desilo da forma nije bila na početku sezone onako kako bih ja htjela i mislim da sam dobila dosta kilometara od decembra do početka februara. Tako se poklopilo, da moja trenutna forma izgleda kao da je tempirana za Svjetsko prvenstvo. Ali jako mi je drago da je ta forma došla baš pred Europa kup."

"U srijedu ujutru putujem za Švicarsku gdje ću voziti Europa kup spust. Onda imamo dva dana pauze pa u Švicarskoj takođe Svjetski kup. I onda putujemo za Norvešku gdje će biti posljednji Svjetski kup ove sezone. To će biti 5. marta. Tu završava sezona Svjetskog kupa i onda ću se fokusirati na disciplinu veleslalom jer do sada nisam imala priliku da vozim, tokom sezone. Cilj za ovu sezonu mi je bio plasman na finale Svjetskog kupa, međutim to je trenutno nemoguće tako da se taj cilj prebacuje za narednu sezonu", zaključila je Muzaferija.

federalna.ba

Elvedina Muzaferija
Elvedina Muzaferija press rezultati
0 29.03.2024 13:02
Elvedina Muzaferija
0 23.03.2024 12:45
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 10:52
Elvedina Muzaferija superveleslalom
0 22.03.2024 08:06