videoprilog Borisa Bilića (Dnevnik 2 - Sport)

Muzaferija: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti BiH

"Upravo sam završila utrku u St. Moritzu - sa brojem 51 sam došla na 18. mjesto. Jako sam sretna jer je ovo najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu od samostalnosti u skijanju, a također i najbolji moj rezultat u karijeri. Ovo je odlična najava za ovu sezonu jer je ovo i olimpijska sezona. Nadam se da ćete navijati za mene već idućeg vikenda u Val d'Isèreu u Francuskoj, gdje ću voziti spust i Super G. Hvala vam za podršku i puno pozdrava za sve gledaoce Federalne TV", kazala je bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon što je u Švicarskoj danas ostvarila sjajan rezultat - 18. mjesto u superveleslaomu.

Svjetski kup u skijanju: Muzaferija 18. u superveleslalomu

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je u švajcarskom skijalištu St. Moritz ostvarila sjajan rezultat u superveleslaomu, javlja Anadolu Agency (AA). Nakon što jučer u istoj disciplini zauzela 32. mjesto, danas je Muzaferija bila fenomenalna 18. i tako...

Prvo mjesto u današnjoj trci superveleslaloma u St. Moritzu osvojila je Italijanka Federica Brignone, dok je njena zemljakinja Elena Cutrone bila druga. Treću poziciju zauzela je Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Vrlo zahtjevnu stazu u St. Moritzu Muzaferija je prošla za 59,41 sekundu što je za samo 1,60 sekundi sporije od pobjednice Federice Brignone.

federalna.ba

Elvedina Muzaferija