Životno ugrožen muškarac koji se zapalio ispred vlade i parlamenta RH

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen.

"Uprkos promptnoj reakciji Hitne pomoći, uprkos promptno izvedenim hitnim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je zbog prirode i opsega povreda  životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Opeklinskog odjela", rekao je dr. Vidović.

Ima opekline četvrtog stepena na gotovo cijelom tijelu. "Ima čak i endo opekline", dodao je Vidović.

"Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da spasimo čovjeka", rekao je dr. Vidović. Radi se o muškarcu koji je 67-godište.

"Često se susrećemo s opekotinama, ovako nešto godinama nismo imali", rekao je Vidović i pohvalio brzu reakciju Hitne pomoći.

Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.

"Jako je ozbiljna situacija", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić. Kaže da su se susretali s teškim opekotinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna.

-Muškarac koji se zapalio na Markovu trgu u kritičnom stanju-

Hrvatska televizija od jutros prenosi detalje strašnog događaja koji se desio na Markovu trgu u Zagrebu. Ispred zgrade Hrvatske Vlade nepoznati muškarac polio se benzinom i zapalio.

„ U 9.37 policiji je dojavljeno da se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu izvan ograde“, potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovom trgu, a koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.

„Povrijeđeni je u jako teškom stanju i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja“, izjavio je Vagić za Hinu.

Hitna služba, policija i vatrogasci su na mjestu događaja.

U toku je uviđaj, zbog čega je Ćirilometodska ulica zatvorena za promet.

federalna.ba/HRT

Zagreb muškarac