MUP K10 proslavio svoj Dan policije

U povodu svog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila, djelatnici MUP-a Kantona 10 danas su proslavili Dan policije. Održana je i svečana sjednica u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu kojom prigodom su ministar unutarnjih poslova i policijski komesar dodijelili nagrade djelatnicima MUP-a, policijskih uprava i postaja koji su se tijekom godine istaknuli u izvršavanju postavljenih zadataka. Posebna zahvala upućena je 19 policijskih službenika i djelatnika koji idu u mirovinu. Proslava Dana policije je i prigoda da se analizira rad u proteklom periodu, definiraju problemi i planira njihovo otklanjanje. Kad je u pitanju sigurnosno stanje, rečeno je kako je ono zadovoljavajuće, te da nema nekih drastičnih odstupanja u odnosu na prošlu godinu. Poboljšani su i materijalno-tehnički uvjeti rada, što je velika zasluga Sindikata djelatnika MUP-a.

Ministar Mario Lovrić naglasio je dobru prekograničnu suradnju i mogućnostima koje ona otvara. Također je kazao kako su svjesni činjenice da sigurnost prometa na cestama K10 nije na zadovoljavajućoj razini te dodao: „U idućem razdoblju ćemo, sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama, Skupštini i Vladi predložiti Strategiju sigurnosti prometa na cestama i jasno se odrediti da želimo to stanje poboljšati i stati rame uz rame sa regijama i zemljama u okruženju. Strategija već poprima svoje obrise i uskoro će biti prezentirana“.

Lovrić je dodao i kako je posebno ponosan što su usvojena dva propisa o plaćama i naknadama koji su poboljšali materijalno socijalni status djelatnika.

Načelnik sektora uniformirane policije Ante Stanić također se osvrnuo na sigurnosno stanje, dodao je i kako je rad policije iznimno osjetljiv i težak te da su, nažalost, u zadnje vrijeme policijski službenici prozivani po različitim portalima i medijima kako su represivni i pristrani i to samo zato što su postupali savjesno i profesionalno, sukladno zakonu.

federalna.ba/Željka Mihaljević

Dan policije Kanton 10 policija
navijači Široki Brijeg Horde zla policija
0 27.11.2022 13:36
Kanton 10 bruceloza zoonoze
0 18.11.2022 20:03
policija Tuzlanski kanton
0 16.11.2022 13:00