videoprilog Rosande Zovko (Dnevnik 2)

Mostarski učenici obilježili Dan neovisnosti BiH

U Mostaru je obilježen Prvi ožujak - Dan neovisnosti BiH. Pod sloganom „Naš identitet - naša domovina BiH“ održana je zajednička manifestacija 36 osnovnih i srednjih škola. Učenici su se okupili na Starom mostu odakle su se  uputili ka Španjolskome trgu gdje je održana središnja svečanost.

1. ožujak 1992.godine je prekretnica u povijesti BiH kada su očevi, majke, djedovi i bake zaokružili DA za neovisnost, poručeno je školarcima okupljenim na Španjolskome trgu u Mostaru.  

„Učimo djecu da, ne samo na ovaj dan vole svoju zemlju, nego da svojim znanjem, ponašanjem, učenjem, svojim načinom života, promjenama koje žele vidjeti da izražavaju svoj patriotizam“ kazala je članica Koordinacijskog odbora obilježavanja Dana neovisnosti i ravnateljica IV. osnovne škole Mostar Seada Kuštrić, dodavši kako je na djeci da stečenu neovisnost očuvaju i njeguju tradiciju obilježavanja državnih praznika.

„Za mene je 1. mart najznačajniji dan za moju domovinu, dan ljubavi, danas svi slave Dan nezavisnosti naše države, to je bilo prvi put 1.marta 1992.godine„.

„Za mene je BiH  posebna zemlja, u kojoj svakako želim napredovati, u kojoj želim ostati i privući druge da ostanu“,  kažu nam učenici IV.osnovne škole Mostar Hamza Mezit i Emira Tabaković.

„Fino je što Gimnazija Mostar zadnjih par godina obilježava ovo ovdje na Španjolskom trgu, drago mi je da sam ovdje u ovom okruženju s mladima i mislim da se trebaju obilježavati praznici“,  poručio je maturant mostarske gimnazije Dino Alendar.

Značajno skromniji u odnosu na prethodne godine, zbog poštivanja epidemioloških mjera, program obilježavanja svečanosti upriličen je obilaskom spomen obilježja, a organiziran je uz potporu grada Mostara te kantonalnog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

federalna.ba

Mostar učenici Dan neovisnosti BiH
Mostar Federalni radio Radio Federacije BiH
0 17.04.2021 17:38
Mostar budžet proračun
0 15.04.2021 17:03
HNK Mostar koronavirus
0 15.04.2021 11:55