Monodramom 'CABAres CABArei' večeras počinju Šeste 'Ljetne večeri Studio Teatra - Zenica 2022'
(Izvor: Fena/Vehid Begunić)

Monodramom 'CABAres CABArei' večeras počinju Šeste 'Ljetne večeri Studio Teatra - Zenica 2022'

Monodramom “CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića, koja će večeras biti izvedena u Ljetnoj bašti Doma armije/BZK Preporod Zenica, počet će 6. međunarodni teatarski festival "Ljetne večeri Studio Teatra – Zenica 2022“, koji završava 7. jula.

- Sretni smo da ćemo, nakon šestomjesečnih priprema za ovogodišnji festival, večeras biti u prilici da pogledamo i prvu predstavu, u kojoj će se predstaviti naš velikan Zijah Sokolović. Smatramo da smo spremili dobar program, ali i da ćemo se i u tehničkom segmentu ove godine predstaviti na višem nivou te pokazati da iz godine u godinu rastemo u svakom segmentu. Zadovoljni smo i dosadašnjim intersom publike. Već smo u pretprodaji prodali pola ulaznica za svaku predstavu- kazao je u izjavi za Fenu direktor Festivala Nusmir Muharemović, koji će se u dvije predstave ovogodišnjeg programa predstaviti publici i u ulozi glumca.    

Na programu sutra je, s početkom u 20.30 sati, predstava za najmlađu publiku – „Ako pčele odu“, u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo. U predstavi igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović.

U utorak, u 21.00 sat, na programu je duodrama zeničkog Studio Teatra „Derviš smrt“, u režiji Lilijane Ivanović, a u kojoj igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović. U srijedu, 6. jula, komedijom „Noć u kući gospodina Kolaka“, YugoArt-a Beograd te u režiji Irfana Mensura, zenička pozorišna publika na sceni će vidjeti glumačke velikane Irfana Mensura, Bodu Ninkovića i Vladimira Kerkeza.

Zenički festival i ove godine zatvorit će hit komedija Studio Teatra - „Državni lopov“, u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija, koja je na programu u četvrtak, 7. jula u 21.00 sat.

Planirano je da sve predstave budu izvedene na otvorenoj sceni, a ukoliko u narednim danima bude kiše, Bosansko narodno pozorište Zenica će organizatoru ovog festivala ustupiti svoju pozornicu.

federalna.ba/Fena

CABAres CABArei Zijah Sokolović Zenica Ljetne večeri Studio Teatra – Zenica 2022
Đački dom Nedžad Ibrišimović Zenica
0 17.08.2022 11:42
Azimuth 135 Zenica Smetovi
0 10.08.2022 21:16
Bentbaša Cliff Diving Bentbaša sport Sarajevo BiH Mustafa Šarić Zenica
0 06.08.2022 19:05
Zenica saobraćajna nesreća
0 06.08.2022 09:21