Ministrica Katić u Stocu: Stolačka obilaznica uvelike će rasteretiti promet kroz centar grada

Ministrica Katić u Stocu: Stolačka obilaznica uvelike će rasteretiti promet kroz centar grada

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je u četvrtak Grad Stolac gdje se sastala s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem s kojim je razgovarala o izgradnji autoceste na Jadransko-jonskom koridoru, Stolačkoj obilaznici i izgradnji novih lokalnih cesta. 

Sastanku je uz suradnike ministrice Katić i gradonačelnika Boškovića nazočio i Đuro Prkačin, ministar u Vladi HNK-a i Danijel Babić zastupnik u Skupštini HNK-a, izvijestili su iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Kako je navedeno, posjet Gradu Stocu bio je prilika za obilazak terena i nastavak razgovora na temu magistralnih cesta i Stolačke obilaznice, koja će uvelike rasteretiti promet kroz centar Stoca i gradsku zonu koja nije zadovoljavala uvjete za sigurno odvijanje prometa, a pogotovo za autobuse i teretna vozila.

Također, razgovarano je i o izgradnji Autoceste na Jadransko – Jonskom koridoru, s obzirom na to da dionica u Federaciji FBiH ide od Stoca do Interregionalnog čvora Počitelj na Koridoru Vc i prostire se iza naseljenih mjesta i prelazi preko rijeke Bregave i magistralne ceste M6 Čapljina – Stolac.

U razgovorima su isto tako značajno mjesto zauzele i aktivnosti koje Grad Stolac poduzima na sanaciji postojećih i izgradnji novih lokalnih cesta.

Gradonačelnik Bošković iskazao je zahvalnost ministrici na dolasku i izrazio dobru suradnju s Vladom Federacije koja je do sada pružala podršku svim projektima koje Grad Stolac realizira, te kako se nada da će se podrška nastaviti i u budućem razdoblju, stoji u izvješću.

federalna.ba/Fena

Andrijana Katić Stolac Stolačka obilaznica
Stolac ranjena žena Sveučilišna klinička bolnica Mostar
0 15.07.2024 11:24
Stolac pucnjava ranjavanje
0 14.07.2024 12:25
Stolac spomenik rušenje hitne mjere
0 23.05.2024 09:35
Kemal Hrnjić Stolac poljoprivreda rurarni razvoj
0 16.05.2024 09:25