Mladi osmislili projekte i instalacije s ciljem poboljšanja kvalitete života u Mostaru
(Izvor: FENA/Arhiva)

Mladi osmislili projekte i instalacije s ciljem poboljšanja kvalitete života u Mostaru

Nansen dijalog centar (NDC) Mostar organizira prezentaciju rezultata projekta "Mostar - grad mladih: uključivanje mladih u proces urbanog planiranja", koja će se održati u četvrtak, 16. studenoga, u mostarskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati.

Ovaj događaj predstavlja rezultate jednogodišnjeg projekta, podržanog od strane EUSR - Ureda specijalnog predstavnika u BiH. Kroz ovaj projekt, studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar, zajedno s učenicima mostarskih srednjih škola, stekli su znanje o osnovama planiranja i mapiranja urbanog prostora. Koristeći jednostavne urbanističke metode, osmislili su projekte i instalacije s ciljem poboljšanja kvaliteta života mladih u gradu Mostaru.

U okviru programa, provedeno je i opsežno istraživanje o stavovima mladih o korištenju javnih prostora, u kojem je sudjelovalo više od 1.200 mladih ljudi te su formulirane preporuke i zaključci za unapređenje života mladih u našem gradu.

Na ovom događaju bit će upriličena i manja izložba studentskih ideja koje se bave transformacijom postojećih i stvaranju novih javnih prostora i sadržaja za mlade.

Izložba će pružiti uvid u inovativne koncepte studenata i njihove vizije za budućnost grada.

Ovom događaju prisustvovat će i zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH Adebayo Babajide te predstavnici gradskih i obrazovnih institucija koji su također bili uključeni u projekt.

federalna.ba/Fena

Mostar