Ministar Dizdar u posjeti Livnu i Tomislavgradu
(Izvor: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica)

Ministar Dizdar u posjeti Livnu i Tomislavgradu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar u utorak je bio u službenom posjetu Livnu i Tomislavgradu, gdje se sastao s premijerom Vlade Kantona 10 Ivanom Vukadinom, gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem, načelnikom Tomislavgrada Ivanom Buntićem i predstavnicima povratnika.

Dizdar je predstavio aktualne javne pozive koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica provodi.

Iskazane su potrebe lokalnih zajednica za izgradnjom značajnih infrastrukturnih projekata: izgradnju vodovoda, putne komunikacije, kao i projekte od značaja za povratničku zajednicu, priopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

"Ministarstvo će podržati projekte u povratničkim mjestima koje zajedno iskomuniciramo s lokalnim zajednicama. U Livnu i Tomislavgradu smo implementirali nekoliko projekata kroz podršku izgradnji infrastrukture, podršku vjerskim i nevladinim zajednicama. Tijekom posjete identificirali smo nekoliko važnih projekata koje ćemo realizirati do kraja tekuće godine. Nastojimo kroz svakodnevne obilaske identificirati i podržati projekte koji su od značaja za povratnike", istaknuo je Dizdar.

Podrška viših razina vlasti neophodna je za realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata u Kantonu 10.

"Naravno da nam podrška Vlade FBiH olakšava realizaciju projekata koji su prioritetni u lokalnim zajednicama. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržava projekte u povratničkim mjestima, nastavit ćemo sa zajedničkom implementacijom i podrškom svakom povratniku u našem kantonu", kazao je Vukadin, stoji u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Livno Tomislavgrad
Livno Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti
0 01.03.2024 18:06
Nasiha Pozder Livno Darko Čondrić
0 23.02.2024 17:57
Livno Put u život PUŽ osobe sa invaliditetom osobe s invaliditetom
0 09.02.2024 17:37
Livno Livanjska kobasijada kobasijada
0 06.02.2024 18:41
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica stipendije stipendisti
0 31.01.2024 12:31