Miljenko Jergović u Banjoj Luci otvorio 7. regionalni Festival književnosti 'Imperativ'

Miljenko Jergović u Banjoj Luci otvorio 7. regionalni Festival književnosti 'Imperativ'

Razgovorom s književnikom Miljenkom Jergovićem, večeras je u Banjoj Luci otvoren 7. regionalni festival književnosti “Imperativ”.

Književnik Jergović predstavio se ljubiteljima pisane riječi s najnovijim knjigom "Rat", a pred banjalučkom publikom čitao je pojedine dijelove.

U organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ“, Festival traje do ponedjeljka, 3. juna, a okupio je više od 40 književnika, izdavača, kritičara, prevodilaca i novinara iz regije.

Kroz programe "Razgovor s piscem“, predstaviće se književnici Srđan Valjarević, Lidija Dimkovska, Maja Iskra, Dragana Mladenović, Lidija Deduš, Drago Glamuzina, Ivana Ergić, Bojan Krivokapić, Filip Grujića, Zoran Ferić, Jagna Pogačnik i Vladimir Tabašević.

Takođe, predviđena je radionica pisanja poezije koju će voditi književnik i urednik izdavačke kuće „Enklava“ Zvonko Karanović.

- Cilj radionice je da mladim pjesnicima skratimo put do nalaženja vlastitog glasa – kaže Karanović.

Publika će imati priliku i da pogleda dugometražni dokumentarni film o Dušku Trifunoviću "Život je maskenbal“, a nakon projekcije, predviđene za subotu, 1. juna u 17 sati, s publikom će razgovarati autori filma, scenarist Saša Berendika i reditelj Branko Lazić.

Film "Smrt djevojčice sa žigicama“ koji je nastao prema istoimenoj knjizi Zorana Ferića biće prikazan posljednjeg dana, 3. juna.

Kaku su naveli organizatori, u koncertnoj dvorani Banskog dvora tokom pet festivalskih dana biće održan Sajam knjige na kojem će se predstaviti 12 izdavačkih kuća. 

federalna.ba/Fena

Miljenko Jergović Banja Luka Festival književnosti Imperativ
Banja Luka saobraćajna nesreća Maglaj
0 18.07.2024 15:26
Medresa "Reis Ibrahim ef. Maglajlić“ Banja Luka Banjaluka Merima Čelenka
0 07.07.2024 10:31
Banjaluka Banja Luka Jelena Trivić Draško Stanivuković SDS
0 23.06.2024 18:24
pijavica Banja Luka nevrijeme
0 04.06.2024 18:04