Milanović: Neću poštovati upozorenje Ustavnog suda
(Izvor: AA/Arhiva)

Milanović: Neću poštovati upozorenje Ustavnog suda

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović poručio je u srijedu da neće poštovati upozorenje Ustavnog suda, da upozorenja prezire i da će raditi kako mu nalaže savjest.

„Na upozorenja gledam s prijezirom, ne mogu mi ništa, krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokraciju. To neću poštovati i učinit ću ono što mi moja savjest nalaže, a to je briga o funkcioniranju sustava", izjavio je Milanović nakon posjeta Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

"Ustav ne prijeći, obrazloženje ne može biti da nije u duhu ustava, u liberalnoj demokraciji ono što nije zabranjeno je dopušteno građanima, a ja sam građanin", dodao je.

Milanović smatra da je upozorenje Ustavnog suda potpuno neutemeljeno, te da je umjesto toga trebao donijeti odluku ili rješenje, dok je za upozorenje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kazao da ga je moralo napisati.

Priznao je da je bio grub i pun srdžbe u komentarima o Ustavnom sudu i poručio da će po potrebi biti grub i dalje, no da je sve rekao.

"Kolinda Grabar Kitarović je u kampanji za predsjednicu Republike dok je bila predsjednica cijelo vrijeme 'kao Mila Gera' obilazila skupove HDZ-a, 'bila Vegeta u svakom jelu HDZ-a'. Neka mi objasne koja je razlika," poručio je.

„Što se tiče mog nastupanja ja sam predsjednik Republike i budući premijer uskoro”, rekao je i objasnio da će se suzdržavati od toga da govori da će biti premijer, nego će umjesto toga govoriti da će uskoro biti premijer. Nije, kaže, odlučio ide li na europske izbore.

Ponovio je da „rijeke pravde dolaze, novi konji i Treća Republika koja će zahtijevati ustavne promjene iz iskustva”.

federalna.ba/Fena

Zoran Milanović
Zoran Milanović Tuzla Zijad Lugavić
0 11.05.2024 12:08
Zoran Milanović Tuzla Brčko
0 11.05.2024 09:00
Hrvatska Zoran Milanović Sabor
0 09.05.2024 19:26