Milanović: HDZ je zaljepljen za UDBA-u poput žvake na pločnik usred ljeta
(Izvor: tportal.hr)

Milanović: HDZ je zaljepljen za UDBA-u poput žvake na pločnik usred ljeta

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u srijedu da nije inicijator pisma u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, te se obrušio na HDZ i Andreja Plenkovića optuživši ih da su oni vezani za Udbu i poručio da je prvo pitanje rekonstrukcija Vlade.

Za pismo je rekao da ga je iznenadilo i komplicira mu život, ali imena generala koji su ga potpisali nešto znače i želi čuti njihovu priču.

Kaže da je prije dva tjedna bio generalu Anti Gotovini kod kuće doma, no on mu ništa o tome nije govorio.

"Ali prvo rekonstrukcija Vlade, jer to je ozbiljan presedan, a ne nekakva moja odluka", rekao je Milanović novinarima nakon svečane sjednice Županijske skupštine Zadarske županije.

Priča o pomilovanju je, kaže Milanović, jako široka i ima vremena za donošenje odluke o tome, a "presedan je da zemlju vodi ovako korumpirana i rastočena Vlada".

Odbacio je tvrdnje iz HDZ-a da je on inicijator pisma i optužio Plenkovića i HDZ da su oni povezani s Udbom, poručivši da "Hrvatsku vodi banda".

Plenkovića je prozvao "udbaškim nasljednikom" rekavši da vrijeđa generale kada optužuje Čermaka, Gotovinu i Rojsa da lobiraju za udbaše preko njega. 

Za HDZ je rekao da je zalijepljen na Udbu "kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina".

federalna.ba/Fena

Zoran Milanović HDZ UDBA
Izborni zakon BiH Hrvatska Andrej Plenković Knin Zoran Milanović
0 05.08.2022 20:57
Zoran Milanović
0 29.07.2022 18:42
Zoran Milanović Bundestag rezolucija
0 22.07.2022 19:59