Microsoft odložio na neodređeno vrijeme povratak u kancelarije u SAD-u

Microsoft odložio na neodređeno vrijeme povratak u kancelarije u SAD-u

Američka tehnološka kompanija Microsoft prenijela je danas svojim zaposlenim da na neodređeno vrijeme odlaže njihov povratak u kancelarije u SAD-u dok ne bude bezbjednije što se tiče pandemije.

"Obzirom na neizvjesnost zbog covida-19 odustali smo od pokušaja da predvidimo novi datum za puno ponovno otvaranje naših američkih radnih prostorija", napisao je u blogu Jared Spataro, potpredsjednik kompanije.

Microsoft je već odložio planirani povratak na rad u kancelarijama od septembra na "ne prije 4. oktobra", ali sada navodi da ponovno otvaranje neće biti idućeg mjeseca.

Kompanija zapošljava oko 181.000 ljudi, od kojih je 103.000 u SAD-u.

Microsoft će čekati za uputstva zvaničnika za javno zdravlje o bezbjednom povratku, rekao je Spataro. Tada će zaposlenim dati 30-odnevni tranzicioni period da se pripreme.

Prošlog mjeseca Microsoft je naveo da će tražiti dokaz o vakcinaciji od svih zaposlenih, prodavaca i posjetilaca u svojim američkim prostorijama od ove jeseni.

Tehnološki gigant je uložio veliki napor od početka pandemije da prilagodi niz svojih software proizvoda za radno mjesto zaposlenim koji rade od kuće i zajedno sa ovom objavom o odlaganju povratka u kancelarije predstavio je i jedan broj karakteristika novih proizvoda.

Hibridni pristup koji bi omogućio zaposlenim da mješaju rad na daljinu i rad u kancelariji je u velikoj mjeri prihvaćen u tehnološkoj industriji, posebno među najvećim kompanijama sa najvećim platama.

Mnoge tehnološke kompanije imale su planove da vrate zaposlene u prostorije početkom septembra ali su Apple, Google, Facebook, Amazon i sve veći broj drugih već odlučili da čekaju do iduće godine.

federalna.ba/Beta

Microsoft
Microsoft Rusija
0 04.03.2022 20:06
Microsoft metaverzum
0 20.01.2022 11:00
google Facebook Microsoft Europska Unija
0 01.09.2021 12:25
Microsoft Windows cloud
0 14.07.2021 18:28