Messi tvrdi da PSG nije slavio njegovu pobjedu na Svjetskom prvenstvu
(Izvor: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Messi tvrdi da PSG nije slavio njegovu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

Lionel Messi je kritizirao svoj bivši klub Paris Saint-Germain, iako se čini da je njegov napad izgrađen na klimavim nogama. Messi je predvodio svoju zemlju do pobjede na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, ali je u intervjuu za ESPN Argentina u četvrtak rekao da je jedini član tima kojeg njegov klub nije nagradio za uspjeh.

"Bio sam jedini igrač koji nije dobio klupsko priznanje", rekao je Messi. Potom je nagovijestio da je to zbog činjenice da je Argentina pobijedila Francusku u finalu.

"Bilo je razumljivo... zbog nas nisu zadržali titulu", dodao je on.

Međutim, video iz januara prikazuje Messija na ceremoniji koju je priredio PSG povodom proslave pobjede na Svjetskom prvenstvu. Vidi se kako hoda kroz tunel saigrača i članova klupskog osoblja koji aplaudiraju, prije nego što mu je uručen trofej koji nosi njegovo ime.

"Dirnut sam dobrodošlicom svih mojih saigrača i osoblja", kaže Messi u videu, stojeći ispred murala koji prikazuje grb kluba PSG.

Messi i njegov bivši saigrač iz Barcelone Neymar našli su se na udaru dijelova baze navijača PSG-a nakon što nisu uspjeli da osvoje Ligu šampiona sa tim klubom. Oba igrača su izviždana pred kraj svog boravka u Parizu. Messi je ovog ljeta napustio PSG, pridruživši se Inter Miamiju u Major League Socceru. Argentinac je u prošlosti rekao da je bio na meti "značajne grupe navijača PSG-a". U intervjuu od četvrtka rekao je da nije požalio što je proveo dio svoje karijere u Francuskoj. “Dogodilo se tako. Nije bilo ono što sam očekivao, ali uvijek kažem da se stvari dešavaju s razlogom”, rekao je. “Čak i da mi tamo nije bilo dobro, desilo se da sam u isto vrijeme postao svjetski prvak.”

Messi uživa u novom životu u MLS-u, iako je otišao povrijeđen tokom pobjede nad Torontom u srijedu. „Volim ono što radim, uživam u igranju, a sada je to drugačiji način“, rekao je. „Zato sam donio odluku da dođem u Miami, a ne negdje drugo. Drugačiji je doživljaj.“

Ovaj 36-godišnjak je pod ugovorom sa Miamijem do kraja 2025. godine i rekao je da ne planira da se odmah povuče. SAD će biti sudomaćin Svjetskog prvenstva 2026., ali Messi nije siguran da li će do tada još igrati.

„Razmišljam o Copa América (2024.)“, rekao je. “Nakon toga ćemo vidjeti, zavisi kako se osjećam. Vidjeću kako se osjećam iz dana u dan, ima još tri godine. Ne primjećujem da li mi nivo igre opada, prestajem i igram kao i uvijek. Ali postoji realnost: ja sam stariji, imam hiljadu utakmica iza sebe i vrijeme prolazi za sve.”

federalna.ba/The Guardian

Lionel Messi PSG
Lionel Messi Sportista godine Time
0 06.12.2023 08:30
Rodrygo Lionel Messi rasizam
0 24.11.2023 10:59
Lionel Messi Paolo Maldini
0 23.11.2023 11:39
zlatna lopta Lionel Messi
0 31.10.2023 07:40
Argentina Lionel Messi Brazil Neymar
0 18.10.2023 10:38