Messi se nada da će igrati prijateljsku utakmicu u Tokiju
(Izvor: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON)

Messi se nada da će igrati prijateljsku utakmicu u Tokiju

Fudbaler Intera iz Miamija Lionel Messi rekao je danas da se osjeća mnogo bolje i da se nada da će igrati u prijateljskoj utakmici u Tokiju protiv Visel Kobea. Messi u nedjelju nije igrao za Miami u Hong Kongu u prijateljskoj utakmici protiv ekipe iz lokalne lige, što je najlutilo vlasti, organizatore i navijače, koji su tražili da im se vrati novac.

Također, utakmicu je zbog problema sa koljenom protipustio i Luis Suares.

Messi, koji je rijetko pričao sa medijima otkako je u julu prešao u Inter, pojavio se na današnjoj konfereniji za novinare održanoj u luksuznom hotelu u Tokiju, najvjerovatnije pod pritiskom organizatora da se obrati uoči utakmice.

"Osjećam se veoma dobro u odnosu na prethodnih nekoliko dana. Zavisi kako će biti na treninzima, a da budem iskren, još ne znam da li ću moći da igram. Ali osjećam se mnogo bolje i zaista želim da igram", rekao je Messi.

Argentinski fudbaler dodao je da nije mogao da igra u Hong Kongu zbog problema sa preponom.

"Nisam imao sreće što nisam mogao da igram u Hong Kongu. Nažalost, u fudbalu, razne stvari mogu da se dogode tokom utakmice, da se dogode povrede. Šteta je jer uvijek želim da učestvujem, želim da budem tamo, čak i više kada se radi o utakmicama u kojima putujemo daleko, gdje su ljudi uzbuđeni što će gledati naše mečeve", naveo je on.

"Nadam se da mogu da se vratim i odigram utakmicu u Hong Kongu. Šteta je što nisam mogao da učestvujem", rekao je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.

Utakmica Intera i japanske ekipe Visel Kobe igra se u srijedu i posljednja je na turneji ekipe iz Miamija.

federalna.ba/Beta

Lionel Messi Miami Japan