Messi će poslije Svjetskog prvenstva razgovarati sa upravom PSG-a o ugovoru
(Izvor: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Messi će poslije Svjetskog prvenstva razgovarati sa upravom PSG-a o ugovoru

Fudbaler Paris Saint Germaina Lionel Messi neće razgovarati sa upravom kluba o novom ugovoru sve dok se ne završi Svjetsko prvenstvo u Kataru. Uprava pariskog kluba nedavno je izrazila želju da produži ugovor sa Argentincem najmanje na još godinu dana, do 2024. godine, prenio je danas Sky.

Prvobitni prijedlog Messiju 2021. godine, kada je još bio igrač Barcelone, bio je ili trogodišnji ugovor ili dvogodišnji, uz mogućnost nastavka saradnje na godinu dana. Messi je potpisao dvogodišnji ugovor. Paris Saint Germain želi da počne novi ciklus sa novim trenerom Christopheom Galtierom, koji je nedavno zamijenio otpuštenog Mauricia Pochettina i želi od Messija najbolji fudbal. Argentinac je rekao da će ostati do kraja ugovora, ali se očekuje da će imati brojne ponude sljedećeg ljeta, uključujući i iz američke MLS.

Također i iz njegovog bivšeg kluba Barcelone se moglo čuti da se isčekuje povratak Messija, kada klub bude u boljoj ekonomskoj situaciji.

Messi želi dobru sezonu u klubu kako bi što spremnije dočekao Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje bi moglo da bude njegovo posljednje u karijeri. Mundijal će se održati od 21. novembra do 18. decembra.

On će o budućnosti u klubu razmišljati u januaru, kada mu ostane šest mjeseci ugovora i kada bude mogao da pregovara i sa klubovima izvan Francuske.

federalna.ba/Beta

PSG Lionel Messi
Lionel Messi Argentina Jamajka fudbal
0 28.09.2022 11:02
Lionel Messi Roger Federer
0 16.09.2022 12:08
sukob navijača PSG Nica-Koln
0 09.09.2022 12:28
Lionel Messi Joan Laporta Barcelona fudbal
0 29.07.2022 12:23