Messi bi mogao da pređe na pozajmicu u Barcelonu iz Intera Miami
(Izvor: EPA-EFE/TERESA SUAREZ)

Messi bi mogao da pređe na pozajmicu u Barcelonu iz Intera Miami

Argentinski fudbaler Lionel Messi mogao bi da pređe u Barcelonu na pozajmicu iz Intera iz Miamija, prije nego da ode u neki klub iz Saudijske Arabije, prenijeli su danas francuski mediji. Messijev ugovor sa Paris Saint Germainom ističe na kraju ove sezone i mediji spekulišu da će se vratiti u Barcelonu, gdje je i stekao svjetsku slavu.

Prethodno su svjetski mediji prenijeli da je Messi dogovorio transfer u saudijski Al Hilal, ali je list Equipe sada prenio da su fudbaler i njegova supruga zabrinuti zbog selidbe u Saudijsku Arabiju sa troje djece i da bi više voljeli da se vrate u Barcelonu.

Barcelona ima finansijskih problema i možda ne bi mogla da registruje Messija, ne samo zbog njegove očekivano velike plate, već i zbog mogućih transfera koji bi nadoknadili odlaske nekolicine igrača na kraju sezone, prenio je Eurosport. Taj portal prenio je pisanje Equipea da postoji nova opcija u vezi sa Messijem, prema kojoj bi Inter iz Miamija, čiji je vlasnik nekadašnji engleski reprezentativac David Beckham, doveo Messija kao slobodnog igrača, a onda ga pozajmio Barceloni na šest ili 18 mjeseci.

Messi bi tako dobio jednu ili dvije sezone u jednoj od najjačih evropskih liga prije nego što ode u SAD i zaigra u MLS. Equipe nije naveo koliko bi platu Messi imao u Interu iz Miamija, niti koliko bi od te plate Barcelona plaćala.

federaln.ba/Beta

Lionel Messi Barcelona