Mehmedović apelirao na bh. stranke da predlažu Hrvate na svoje kandidatske liste
(Izvor: Fena)

Mehmedović apelirao na bh. stranke da predlažu Hrvate na svoje kandidatske liste

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović uputio je apel bh. strankama u kojem ih poziva da, kako kaže, ne ostavljaju Hrvate Čoviću, HDZ-u i Zagrebu te da ih predlažu na svoje kandidatske liste.

-Nema Dragan Čović ni po čemu pravo na Hrvate u BiH. Niko mu nikad nije dao to pravo, iako ga on prisvaja. Nema  ni HDZ to pravo. Nema to pravo ni Zagreb. BH stranke im to dopuštaju ako ih ne uključe na svoje liste. Pozivam BH stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojećim izborima, ističe Mehmedović u saopćenju za javnost. 

To, ističe on, mora biti novi princip u BiH, jer Hrvati ne pripadaju HDZ-u BiH niti Čoviću niti Plenkoviću niti Zagrebu.

-Hrvati BiH pripadaju BiH i moraju imati pravo izbora. Ostalo je fašizam - jedna stranka, jedan čovjek jedan narod.  U suprotnom, ostavljamo ih Draganu Čoviću, HDZ-u i njenim satelitskim strankama i otrovnom uticaju Zagreba. Vidjeli smo šta je to značilo zadnjih 30 godina, navodi Mehmedović. 

federalna.ba/Fena

Šemsudin Mehmedović Dragan Čović Hrvati kandidatske liste
Christian Schmidt Visoki predstavnik u BiH BiH Hrvati
0 17.08.2022 08:48
BiH Vjekoslav Bevanda dvostruko oporezivanje Hazim Rančić Šemsudin Mehmedović Svetlana Cenić
0 03.08.2022 20:40
HNS Dragan Čović Federalni radio
0 29.07.2022 17:09
Dragan Čović Christian Schmidt
0 29.07.2022 14:15