Među 77 tačaka na dnevnom redu sjednice Skupštine KS i Zakon o javno-privatnom partnerstvu
(Izvor: Fena)

Među 77 tačaka na dnevnom redu sjednice Skupštine KS i Zakon o javno-privatnom partnerstvu

Na dnevnom redu sjednice Skupštne Kantona Sarajevo, koja je počela danas, su među 77 tačaka i Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu te Nacrt zakona o robnim rezervama Kantona Sarajevo.

Pojedini zastupnici Skupštine KS su bili protiv obimnog dnevnog reda, jer je pred zastupnicima čak 77 tačaka koje trebaju razmatrati.

Zastupnica Vedrana Vujović (DF) smatra da je neophodan aktivan i efikasan rad Skupštine, a za razmatranje 77 tačaka trebaju tri mjeseca. 

Oni koji su podržali takav dnevni red, poput Irfana Čengića (SDPBiH), smatraju da problematiziranje obimnog dnevnog reda ne stoji, jer nešto što je obimno ne znači da će dugo trajati.

Zastupnik Muamer Bandić (SBiH) smatra da nije sporan broj tačaka dnevnog reda, nego produktivnost i kvalitetan rad Skupštine KS. Obrazložio je da se danas formalno usvajaju finansijski izvještaji i programi rada preduzeća i javnih ustanova iz 2021.godine.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju naziva parku na području Općine Novi Grad Sarajevo - MZ "Alipašino Polje C II" po imenima ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vojinovića.

Na dnevnom redu je i donošenje odluka o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju KS i Direkciji za puteve KS za zaključivanje nekoliko kupoprodajnih ugovora umjesto eksproprijacije u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica od tunela „Kobilja glava“ do raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja „Vogošćanska petlja“, izgradnju priključnih i servisnih saobraćajnica, te infrastrukture u pojasu navedene dionice I transverzale.

Zastupnici će odlučivati i o davanju saglasnosti na program rada nekoliko fondova i javnih ustanova za 2023.godinu, te izvještaje o poslovanju kantonalnih javnih ustanova za 2021.godinu.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji o izvršenim inspekcijskim pregledima, kao i izvještaji o finansijskoj reviziji javnih institucija za protekle godine.

federalna.ba/Fena

zastupnici Skupština KS
Nihad Uk ekspoze Skupština KS
0 15.11.2023 13:43
Skupština KS Vlada KS
0 15.11.2023 08:02
Skupština KS Udruženje za djecu koja boluju od raka posebni interes
0 07.11.2023 13:04
Vlada KS potvrđivanje Skupština KS
0 01.11.2023 12:20