Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu
(Izvor: Arhiva)

Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu

Doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova u petak su stupili u generalni štrajk, a za utorak, 30 studenoga oko podne najavili blokadu magistralne ceste M17.  

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz. 

Po riječima predsjednika Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfana Jazvina, okupljanje članova tog sindikata, zdravstvenih radnika i građana općine Konjic predviđeno je u utorak, u 12 sati ispred Opće bolnice.

Kako je najavio, prosvjednici bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica.  

Jazvin dodaje da će blokirati magistralnu cestu M17  čak i ako se u ponedjeljak deblokira račun i isplate plaće jer se, smatra da se za tri mjeseca može dogoditi isto.

Također je dodao da će zdravstveni radnici zajedno s kolegama iz Mostara, u slučaju da se njihovo pitanje ubrzo ne riješi, održati prosvjede ispred zgrade Porezne uprave, Vlade HNK i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Mostaru.

federalna.ba/Fena

medicinski radnici Konjic štrajk
štrajk Rudnik mrkog uglja Zenica rudnik rudari protest rudari
0 05.01.2022 15:49
ubistvo Konjic Ford Focus
0 30.12.2021 09:56
RiTE Ugljevik protest štrajk
0 21.12.2021 15:39
Strukovni savez doktora medicine Federacije Bosne i Hercegovine Konjic
0 20.12.2021 15:02