Mašić: Nefunkcionalnost vlasti, ponašanje tipa 'švedskog stola'
(Izvor: Fena/Almir Razić)

Mašić: Nefunkcionalnost vlasti, ponašanje tipa 'švedskog stola'

Član Federalnog parlamenta Damir Mašić (Socijaldemokratska partija) izjavio je novinarima da je razlog 'nefunkcionalnosti' Federacije Bosne i Hercegovine direktno vezan za nefunkcionalnost onih koji čine vlast i za ponašanje tipa 'švedskog stola'.

- Ti ljudi nisu u stanju da implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine, a s druge strane, kad vidite imenovanje direktora javnih preduzeća, upravnih, nadzornih odbora, institucija Federacije BiH, tu besprijekorno funkcioniše sve - rekao je Mašić nakon današnje runde pregovora u sjedištu Delegacije Euvropske unije u Sarajevu o ustavnim i izbornim reformama, gdje s domaćim političkim akterima razgovaraju specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu Matthew Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

Mašić kaže da je iz SDP-a ukazano na potpunu bezidejnost aktera vlasti koje nisu u stanju pokrenuti s mrtve tačke elementarne stvari.

- SDP-e će biti partner u svim razgovorima koji unapređuju postojeće stanje, a nikako vraćaju nazad. S te strane, lažne teze o legitimnom predstavljanju i pokušaju implementacije toga i u Federaciji i na državnom nivou, s naše strane sigurno neće dobiti podršku a isto tako, dobit će podršku sve što će od državnog i entitetskog nivoa učiniti da bude fukcionalniji - Mašićeve su riječi.

On je na današnjem sastanku kazao da je Dom naroda Parlamenta FBiH postao 'groblje propisa', odnosno da se tamo propisi i zakoni svjesno zadržavaju, praktično sve što nekome ne odgovara, a najviše u ovom slučaju HDZ-u, rekao je.

Kao konkretni primjer za to je naveo zakon koji je on predložio svojevremeno u ulozi ministra, u pretprošlom mandatu Vlade. Taj zakon je Predstavnički dom usvojio još 2014. godine, a na dnevni red Doma naroda nije stavljen ni do danas.

federalna.ba/Fena

Damir Mašić Matthew Palmer Angelina Eichhorst
Adnan Efendić Damir Mašić
0 01.12.2022 16:46
tunel Hranjen afera Damir Mašić Ernest Imamović
0 22.07.2022 13:48
Damir Mašić Rezime consequatur
0 18.04.2022 17:48
Angelina Eichhorst Michael Murphy
0 20.03.2022 14:34
izmjene Izbornog zakona Angelina Eichhorst
0 17.03.2022 12:38
Damir Mašić Vlada FBiH povećanje cijena
0 09.03.2022 12:22