Luksemburg nudi stipendije za master studije

Luksemburg nudi stipendije za master studije

Evropski institut za javnu upravu (EIPA) sa sjedištem u Luksemburgu saopštio je da nudi stipendije za pohađanje Master evropskih pravnih studija (MELS Online) 2021-2023, koje su dostupne kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Luksemburga, svrha stipendije je da omogući šest kvalifikovanih kandidata, koji su već započeli profesionalnu karijeru, da pohađaju master program evropskih pravnih studija u Luksemburgu.

Master evropskih pravnih studija (MELS Online) nudi EIPA u Luksemburgu, u partnerstvu sa Univerzitetom Loren u Francuskoj.

Misija EIPA-e je pružanje visoko-kvalitetnih kurseva obuke za razvijanje kapaciteta profesionalaca, nacionalnih i regionalnih javnih uprava koje se bave poslovima EU, kao i evropskih institucija.

MELS Online je studijski program prilagođen da se uskladi sa postojećim profesionalnim odgovornostima studenata, a završetak programa može biti savršena odskočna daska za sljedeći korak u profesionalnoj karijeri.

Program je dizajniran za postizanje dva glavna cilja - da pruži znanja o temeljnim pitanjima u osnovi procesa evropskih integracija i da ponudi postepenu i sve veću specijalizaciju u širokom polju evropskog prava, s ciljem omogućavanja studentima da se na praktičan način bave pravnim pitanjima.

Za šest korisnika, stipendija pokriva punu školarinu, uključujući pristup svim online sesijama i materijalima za učenje na daljinu.

Korisnici stipendija takođe će dobiti pomoć za troškove putovanja tokom dvije akademske godine za osam putovanja u Luksemburg u iznosu do 4.900 eura, kao i novac za dnevne troškove u Luksemburgu prilikom pohađanja kurseva, kada budu ukinuta ograničenja putovanja zbog korona virusa.

Krajnji rok za prijave za stipendije je 14. maj 2021.

Za više detalja posjetiti sajt - www.eipa.eu/mels i link

www.eipa.eu/scholarships-for-the-master-of-european-legal-studies-mels-2021-2023/

federalna.ba/Beta

stipendija stipendije Evropski institut za javnu upravu EIPA Luksemburg studenti
studenti Američki univerzitet u BiH protest
0 14.07.2021 15:27
Vlada ZDK studenti podrška
0 13.07.2021 18:10
Zenica Filozofski fakultet studenti njemački jezik
0 07.07.2021 19:20
studenti studiranje Univerzitet u Sarajevu univerziteti privatni fakulteti
0 05.07.2021 19:01
Luksemburg premijer koronavirus
0 28.06.2021 15:17