Ljeto na Jahorini

Spremite se za spektakularno iskustvo koje će probuditi sva vaša čula. Eksplozija avantura i jedinstvenih doživljaja očekuje vas u do sada najsadržajnijoj ljetnjoj sezoni na Jahorini. Netaknuta priroda i obilje novih sadržaja samo čekaju da ih istražite.Sezona počinje u četvrtak 29. juna i od tada će sve ljetnje atrakcije biti puštene u pogon.

Jahorina se može pohvaliti već poznatim planinskim bobom koji se nalazi u sklopu „OLIMP“ parka  2,5km dužine koji je jedan od 10 najvećih u cijeloj Evropi. Polazno mjesto  boba je u neposrednoj blizini velikog jezera na vrhu planine i restorana koji je smješten na najljepšoj poziciji na Jahorini, odakle se može uživati u vidikovcima i pogledu ka planinskim ljepotama. Jezero je ambijentalno uređeno sa novim stazama za šetnju, klupama i molom. Za sve posjetioce će biti na raspolaganju biti i Xreycer, tjubing, nezamjenljiva panoramska vožnja žičarom Poljice, kao i sportski kutak sa terenima, bike staza i staze za hajking – staza ljubavi, staza zdravlja i sportska staza, u rasponu od 2,5km do 13 km.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u velikom broju događaja od kojih izdvajamo najspektakularnije trail takmičenje u regionu JUT, koje će se održati u termini 22. i 23. jula 2023. godine .

Jahorina će u avgustu biti centar modnih dešavanja -Fashion Weekend Jahorina u sklopu Sarajevo Film Festivala od 17.-20.08. Iz Olimpijskog centra Jahorina najavljuju i Summer English Camp od 22. do 30.08, kao i umetničku koloniju HUB Jahorina koja će okupiti veliki broj umetnika u period od  10. Do 20.09.

Ljeto na Jahorini je nezaboravno iskustvo koje će vam otkriti skrivene ljepote prirode i pružiti  neponovljive trenutke. Bez obzira jeste li avanturista ili hedonista, ovdje ćete dobiti i svoju dozu adrenalina, ali i savršen odmor.

Sa Milenom Čeremidžić stručnom saradnicom za odnose s javnošću Olimpijskog centra Jahorina razgovarala Alma Jusubašić.

Otvoreni program