Livanjski PUŽ obilježio Međunarodni dan volontera

Djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji, članovi Udruge simboličnog naziva Put u život, u Livnu su na poseban način obilježili Međunarodni dan volontera i tako se zahvalili onima bez kojih bi im život bio mnogo teži i siromašniji.

Ljubav, radost, suze – svega toga bilo je na druženju volontera i djece s poteškoćama u razvoju. Promovirana je i knjiga poezije „Mogu, hoću, znam“. Autori su djeca Sunca, osobe s Downovim sindromom, među njima i troje Livnjaka.

“Ja sam pisala svojoj najboljoj prijateljici, Antei Teici Miloloži, zato što je moja Teica dobra draga moja prijateljica. Ja sam joj tako ljubazno napisala njezinu pjesmu“, priča nam Anita Matić, članica Udruge PUŽ.

Antea Miloloža je volonterka i članica MVM Livno: „Osim povezanosti s Anitom, povezana sam sa svim članovima Udruge i kako se i volonteri međusobno povežu, tako i članovi i, jer jednostavno to krene - volontiranje je ljubav“.

Volonteri im mnogo znače, ističu u Udruzi, kao i to da su obogatili život njihove djece. Međutim, 'Put u život' ide u oba smjera.

„Tu su razne radionice, izlasci u grad, na priredbe, na izlete - oni imaju uz volontere potpuno drugi život u odnosu prije dvije godine“, ističe Silva Matić, predsjednica Udruge Put u život.

Volonterka je i Adela Vrdoljak, učiteljica u OŠ Fra Lovro Karaula: „Nisam ja njih nešto naučila, nego su oni mene naučili, oni su mene obogatili, oni su meni dali neka nova saznanja, neko novo viđenje života i ljubav - ljubav, osjećaj, emocije. I to od njih najviše naučimo“.

Udruga PUŽ jedna je od rijetkih udruga u BiH, ali i šire, koja na svakog svog člana ima više od jednog volontera.

federalna.ba

volonteri Međunarodni dan volontera PUŽ Put u život Livno