Lendo u Mostaru položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima ARBiH
(Izvor: Fena)

Lendo u Mostaru položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima ARBiH

U povodu obilježavanja 30. godišnjice deblokade Mostara, oslobađanja Bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo položio je cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) u Podharemu i na mezarju Šehitluci.

- Danas se Mostarci i građani BiH sjećaju našeg Hujketa i ostalih boraca, heroja koji su dali svoje živote za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, a istovremeno govorimo i o našim pobjedama, te o značaju Armaije Republike BiH tijekom 1992. i 1993. godine - kazao je Lendo.

Naglasio je kako je Mostar tih godina bio u vrlo teškoj situaciji.

- Država BiH bila je kompletno blokirana, sve naše općine, naše ratište bilo je potpuno isprekidano i u takvoj situaciji trebalo je deblokirati i osloboditi Mostar, nastaviti borbu za oslobađanje i Hercegovine, ali i Bosne i Hercegovine - kazao je Lendo.

Istaknuo je kako je ovaj dan važan kao sjećanje na ono što su Mostarci uradili ne samo za Mostar, već za cijelu Bosnu i Hercegovinu 1992. i 1993. godine.

Nakon posjeta mezarju brig.gen. Midhada Hujdura Hujke na Šehitlucima, u Narodnom pozorištu Mostar održana je svečana akademija.

federalna.ba/Fena

Refik Lendo Mostar
Mostar poslovnica Lutrije BiH MUP HNK pljačka
0 01.12.2023 09:19
Mostar sigurna kuća
0 30.11.2023 19:29
inkluzija sport udruženja klubovi Mostar
0 30.11.2023 12:46