Lendo primio novog člana ANUBiH Kenana Arnautovića

Lendo primio novog člana ANUBiH Kenana Arnautovića

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo održao je danas sastanak sa prof. dr. Kenanom Arnautovićem, novim članom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Arnautović je informisao potpredsjednika Lendu da je nedavno, jednoglasno na preporuku Medicinske sekcije Akademije primljen u najprestižniju naučnu instituciju u našoj zemlji, Akademiju nauka i umjetnosti BiH, te da mu je, pored članstva u brojnim američkim i svjetskim neurohirurškim asocijacijama i akademijama, članstvo u našoj Akademiji od posebnog značaja.

Potpredsjednik Lendo je iskazao zahvalnost  Arnautoviću što se, pored izuzetno impresivne neurohirurške karijere u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta nikada nije odrekao svojih korijena, svoje Bosne i Hercegovine, te su zajednički podvukli važnost i značaj naše dijaspore koja može i mora biti stavljena u funkciju promocije i jačanja naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine.

- Dijaspora je izrasla u respektabilnu armiju vrlo uticajnih ljudi na polju nauke, kulture, politike, ekonomije, koji su dobro pozicionirani u društveno-političkim sistemima njihovih trenutnih država, koji ne zaboravljaju svoje bosanskohercegovačko porijeklo, koji redovno, 3-4 puta godišnje posjećuju razne krajeve naše države i koji su bezrezervno spremni da pomognu na putu izgradnje modernog, demokratskog bosanskohercegovačkog društva po uzoru na zemlje zapadne Evrope i ostatka razvijenog svijeta,  zajednički je konstatovano, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Refika Lende.

federalna.ba/Fena

Refik Lendo ANUBiH Kenan Arnautović