Laporta želi da vidi Messija kako završava karijeru u dresu Barcelone

Laporta želi da vidi Messija kako završava karijeru u dresu Barcelone

Predsjednik fudbalskog kluba Barcelona Joan Laporta izjavio je da bi volio da vidi Argentinca Lionela Messija kako završava karijeru u dresu tog kluba.

Nakon što su neki španski mediji ove nedjelje objavili da je trener Barcelone Xavi zatražio od uprave kluba da prouči mogućnost da se Argentinac vrati, Laporta je u četvrtak u New Yorku pojasnio da je to samo želja za koju bi volio da se obistini.

On je dodao da "nikakva diskusija u tom smislu nije pokrenuta".

"Messijevo vrijeme u Barci se nije završilo onako kako smo željeli", objasnio je Laporta, posebno misleći na "ekonomske razloge" koji su doveli do njegovog odlaska u Paris Saint Germain poslije 16 godina provedenih u Španiji.

"Mislim da Barca ima moralni dug prema Messiju. Voljeli bismo da karijeru završi u dresu Barcelone i da dobija aplauze na svim terenima. Nadamo se da ćemo tu želju pretvoriti u stvarnost", rekao je on.

Lionel Messi, koji se pridružio PSG-u pre godinu dana nakon što je u suzama napustio Barcelonu, imao je komplikovanu prvu sezonu u Parizu sa samo 11 datih golova na 34 utakmice što je daleko od njegovih uobičajenih standarda.

Messiju je ostala još jedna godina ugovora, ali i opcija da u Parizu ostane i dodatnih 12 mjeseci.

federalna.ba/Beta

Lionel Messi Joan Laporta Barcelona fudbal
Portugal Švicarska Svjetsko prvenstvo fudbal nogomet Katar
0 06.12.2022 22:00
Francuska Kylian Mbappe Svjetsko prvenstvo 2022. Katar Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Svjetsko prvenstvo 2022. fudbal fudbaler fudbaleri najbolji fudbaleri
0 06.12.2022 17:54
Svjetsko prvenstvo Katar Brazil Južna Koreja fudbal nogomet
0 05.12.2022 22:08
Raheem Sterling Gareth Southgate fudbal
0 05.12.2022 12:23