Pudar u borbi za novu medalju, Dračić u polufinalu EP
(Izvor: AA)

Pudar u borbi za novu medalju, Dračić u polufinalu EP

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar plasirala se u finale Evropskog prvenstva u malim bazenima u Rumuniji. Pudar je polufinalnu utrku u disciplini 200 metara delfin isplivala u vremenu 2:05.57.

Ukupno, to je bilo treće vrijeme polufinala. Bolji rezultat imale su samo Angelina Kohler (2:05.02) i Emily Large (2:05.47).

Druga bh. takmičarka u ovoj disciplini Iman Avdić nije uspjela proći kvalifikacionu grupu 1, u kojoj je zauzela 18. mjesto.

Pudar će finalnu trku u ovoj disciplini plivati danas u 17:12 sati, a nastupit će i u disciplini 100 metara delfin.

Lani će protivnice u finalu osim pomenutih Kohler i Large, biti i Laura Lahtinen (Finska), Helena Rosendahl Bach (Danska), Alessia Polieri (Italija), Amina Kajtaz (Hrvatska) i Katja Fain (Slovenija).

Lana Pudar je izborila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a nedavno je poručila kako u Francuskoj želi do historijske medalje za našu zemlju.

-Kenan Dračić se plasirao u polufinale plivačkog EP-a-

Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine plasirao se jutros u disciplini 200 metara delfin u polufinale Evropskog seniorskog prvenstva.

Takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva zabilježio je tako jedan od najboljih rezultata u muškoj konkurenciji bh. plivača na velikim međunarodnim takmičenjima, te opravdao epitet jednog od najtalentovanijih sportista iz Bosne i Hercegovine.  

Dračić, jedan od najmlađih učesnika, kvalifikacijsku trku dionice discipline 200 metara delfin isplivao je sa ličnim rekordom 1:58.36, a pretpostavlja se da u polufinalu može plivati i bolje od jučerašnjeg vremena.

Polufinale na programu je večeras od 18 sati.

federalna.ba

Lana Pudar finale Rumunija