Lana Jefimić pobjednica Festivala 'Dječija mašta može svašta'
(Izvor: radiobrcko.ba)

Lana Jefimić pobjednica Festivala 'Dječija mašta može svašta'

U okviru programa obilježavanja 23. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u subotu naveče održan je Festival "Dječija mašta može svašta" u sali brčanske Gimnazije.

Festival je, u ime gradonačelnika i Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, otvorila savjetnica Slavica Pavlović, koja je glavnu Grand Prix nagradu dodijelila Lani Jefimić koja je ovogodišnja pobjednica Festivala sa kompozicijom "Sunce iz suze".

Iz Vlade Brčko distrikta BiH saopšteno je da je prema odluci stručnog žirija prvu nagradu Festivala osvojio Imran Halilović sa pjesmom "Ne znam šta mi je", a drugu Mato i Ana Jurković za duet "Igrajmo se", te Melisa Šerifović i pjesma "Haker moga srca". Treće nagrade osvojile su Ajša Bikić za pjesmu "Hoću odmah da porastem", Zerina Bikić za pjesmu "Dala bih mu košulju od ruža" i Lara Smetanović za pjesmu "Dama".

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojio je Leon Pavlović za kompoziciju "Sila nikom nije mila", a dvije posebne nagrade stručnog žirija osvojili su Adna Pekarić za pjesmu "Na času folklora" i David Divković za pjesmu "Trpim vaspitanje".

federalna.ba/AA

Dječija mašta može svašta Brčko
Igor Babić Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko Federalni radio
0 07.06.2023 16:42
Brčko Distrikt Brčko Brčko distrikt BiH pokušaj ubistva ubistvo
0 04.06.2023 12:41
sport Brčko Distrikt Brčko Brčko distrikt BiH
0 01.06.2023 22:10
Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko poplava poplave
0 18.05.2023 19:01