KS - Kreirano idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa

KS - Kreirano idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) kreiralo je idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa.  

- Pokrenuli smo pozitivne promjene u javnom prevozu, nabavljamo nova vozila i ne smijemo se dovesti u situaciju da za par godina nemamo mogućnost održavanja i parkiranja trolejbusa. Na trenutnom depou postoje oštećenja još iz 90-ih godina, vladao je potpuni nemar, a mi našim građanima moramo obezbijediti funkcionalnost - izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.  

Funkcionalnost bi podrazumijevala potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa, opremljenog modernom opremom za održavanje i pranje vozila, obnovu svih oštećenih dijelova, te natkrivene garaže, iznad kojih bi se nalazili sportski tereni, kako bi lokacija bila iskorištena i za društveni sadržaj, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Kako se nadalje navodi, trolejbuski depo je izgrađen 1983. na trenutnoj lokaciji, a po ovom idejnom rješenju depo bi ostao na postojećoj lokaciji.  

Da bi se ovaj projekt realizovao, potrebno je da se izmijeni i dopuni regulacioni plan i na ovoj lokaciji zadrži depo, te će značajnu ulogu za početak realizacije ovog projekta veliku ulogu imati općina Novi Grad i Zavod za planiranje KS, s kojima će Ministarstvo saobraćaja u narednom periodu obaviti niz sastanaka, navodi se u saopćenju.

federalna.ba/Fena

Adnan Šteta trolejbuski depo rekonstrukcija
tramvaj novi tramvaji Adnan Šteta
0 19.09.2023 20:48
tramvajska pruga Adnan Šteta Sarajevo
0 03.09.2023 18:50
Adnan Šteta novi tramvaji
0 18.08.2023 11:39
13. transferzala Adnan Šteta
0 17.08.2023 12:55