Krišto i rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Macdonald o nastavku i unaprjeđenju suradnje

Krišto i rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Macdonald o nastavku i unaprjeđenju suradnje

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o nastavku i unaprjeđenju suradnje.

Krišto je informirala Macdonald o prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Izrazila je zahvalnost Ujedinjenim narodima i agencijama koje djeluju u Bosni i Hercegovini na kontinuiranoj potpori našoj zemlji. Naglasila je da Vijeće ministara BiH ostaje otvoreno za suradnju s agencijama UN-a kroz Okvir suradnje UN-a za održivi razvitak i trajno je posvećeno ostvarenju ciljeva održivog razvitka.

Krišto je istaknula da u Ujedinjenim narodima vidi istinskog partnera koji će pomoći da naše društvo učinimo boljim i život naših ljudi lakšim, posebice najranjivijih kategorija stanovništva.

Razgovarano je o četiri strateška fokusna područja koja odgovaraju na potrebe građana Bosne i Hercegovine i koriste komparativne prednosti UN-a. U svezi s time, razmijenjena su mišljenja o intenziviranju suradnje institucija BiH i UN-a na jačanju vladavine prava, održivom i ujednačenom razvitku i zapošljavanju, socijalnoj inkluziji putem obrazovanja, socijalne i skrbi djece i zdravstva te osnaživanju žena u bh. društvu.

Macdonald je čestitala Borjani Krišto na imenovanju i poželjela joj uspjeh u daljnjem radu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.  

federalna.ba/Fena

Borjana Krišto Ingrid Macdonald
Miroslav Lajčak Borjana Krišto
0 16.04.2024 11:49
Aleksandar Vučić Dragan Čović Borjana Krišto
0 15.04.2024 19:36
Borjana Krišto Viktor Orbán Bosna i Hercegovina Mađarska
0 04.04.2024 17:53
Viktor Orbán Borjana Krišto Mađarska
0 04.04.2024 17:14
Viktor Orbán Borjana Krišto Sarajevo
0 04.04.2024 08:08