Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK u prethodnom periodu izuzeli su obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

- Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvješataja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosi vezane za djelovanje u klubu - rekao je Feni glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja o izuzimanju dokumetacije iz prostorija FK Slobode u Kantonalnom tužilaštvu TK nisu u mogućnosti saopštiti.

Fudbalski klub Sloboda, podsjećanja radi, u nedjelju je ponovo ispao u Ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za uposlenike, te je svoj mandat stavio na raspolaganju Skupštini tog kluba. 

federalna.ba/Fena

FK Sloboda Tuzla izuzeta dokumentacija istražne radnje
FK Sloboda FK Sloboda Tuzla ostavka
0 08.12.2023 09:17
Premijer liga BiH u nogometu FK Sloboda Tuzla NK Široki Brijeg
0 12.05.2023 11:07
FK Sloboda Tuzla HŠK Posušje
0 06.04.2023 12:30
FK Sloboda Tuzla Adnan Jahić
0 15.09.2022 17:56
NK Široki Brijeg FK Sloboda Tuzla Daniel Lukić fudbal
0 22.07.2022 09:00