Kožljak: Bećirović nije tražio i neće tražiti nabavku novih vozila

Kožljak: Bećirović nije tražio i neće tražiti nabavku novih vozila

Bećirović nije tražio i neće tražiti nabavku novih vozila - izjavio je Alija Kožljak, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića povodom informacije o nabavci luksuznih vozila u Predsjedništvu BiH. 

Kožljak je naveo da je obaveza svih dobronamjernih ljudi da tačno, objektivno i činjenično prezentiraju informacije od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije.

- Imajući to u vidu, a povodom nepotpunih informacija pojedinih medija u vezi nabavke luksuznih vozila za potrebe članova Predsjedništva BiH, želim informirati javnost da član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, od momenta preuzimanja mandata pa do danas, nije tražio bilo kakve nabavke motornih vozila – naveo je Kožljak.

Dodao je da Bećirović nije nabavio od početka mandata nijedno motorno vozilo niti planira nabavku luksuznih ili bilo kojih drugih vozila za 2023. godinu.

-Stoga, očigledno je da se spomenute nabavke luksuznih vozila ne odnose na Kabinet Bećirovića - dodao je Kožljak, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

federalna.ba/Fena

 

Denis Bećirović Alija Kožljak