Kovačić: Pokazali smo karakter i moć, možemo još bolje
(Izvor: EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

Kovačić: Pokazali smo karakter i moć, možemo još bolje

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić rekao je danas da je ta reprezentacija pokazala "karakter i moć", ali da moraju da budu još bolji, uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

"Ova ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo izdanjima, ali možemo još bolje. Naši rezultati pokazuju da smo dobra ekipa. Uvijek smo imali talenat, sada pokazujemo i moć, zajedništvo, ponos igranja za hrvatski dres. Izgubili smo samo jednu utakmicu nakon Evropskog prvenstva, treba tako da nastavimo i da budemo još bolji", rekao je Kovačić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Hrvatske i Brazila igraće u petak na stadionu Education City utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Vezni fudbaler Chelsea je dodao da je Brazil jedan od favorita za osvajanje titule u Kataru.

"Brazil je uvijek favorit, ali ovdje ima i drugih vrhunskih ekipa, ima još favorita", rekao je 28-godišnji fudbaler.

Kovačić je istakao da su hrvatski igrači u dobroj fizičkoj kondiciji i dodao kako je navikao na teške utakmice u Premijer ligi.

"Moramo da pokažemo tehničke kvalitete, ali i fizičke, trebaće nam to prije Brazila. Neće biti lako, imamo još dva dana, vjerujem kako ćemo u petak vidjeti pravu Hrvatsku", istakao je on.

On je dodao da bi utakmica protiv Francuske u Parizu u Ligi nacija, koju je Hrvatska dobila sa 1:0, trebala da bude primjer za meč sa Brazilom.

"Utakmica je bila dobra sa naše strane, bili smo dobri u posjedu, bili smo agresivni, to treba pokazati. Treba da držimo loptu, a ne da se povučemo. Rani gol uvijek pomaže. No lako je to reći", rekao je Kovačić, koji se na konferenciji pojavio sa masnicom na licu poslije nezgode u teretani.

Četvrtfinalni meč Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila igra se u petak od 16.00.

federalna.ba/Beta

Svjetsko prvenstvo Mateo Kovačić Hrvatska
Hrvatska Goran Perkovac
0 01.02.2023 18:02
Rukomet Svjetsko prvenstvo Danska Francuska
0 27.01.2023 22:48
Denis Bećirović Ivan Sabolić Hrvatska Bosna i Hercegovina ambasador
0 27.01.2023 17:24
Rukomet Svjetsko prvenstvo
0 25.01.2023 21:14